Nodox

Muziek voor een lazy Sunday afternoon met deze in Jazz & So-kringen bekende (zeg maar geliefde) 5-koppige band van good old Bert Nijenhuis. Blues, rock’n roll, folk, country, en … een vleugje jazz. Allemaal uit de 60’s en 70’s, vol zoete herinneringen en volop gelegenheid biedend om lekker mee te neuriën of mee te zingen.

VEELZIJDIG NODOX TE GAST BIJ JAZZ AT THE PEACOCK

Op zondag 21 juli zal Jazz at the Peacock gastheer zijn van een oude bekende: NODOX. Het optreden vindt plaats van 14.30-17.00 u. in De Pauw in Warnsveld. De maandelijkse concerten bestaan uit New Orleans-jazzbands, maar worden afgewisseld door optredens van bands in een andere jazz-stijl als swing en jazzverwante boogie, jive, gipsy jazz en blues. De band van deze maand is moeilijk onder één categorie onder te brengen. De mannen van de 4-mans formatie spelen akoestische blues, folk, country, rock & roll en een vleugje jazz uit de 60er en 70er jaren. En juist die variatie in hun repertoire maakt hun concerten boeiend. De band is ontstaan in 2013, toen drie doorgewinterde muzikanten, Bert Nijenhuis (slaggitaar/mandoline/zang), Hans Lindeboom (slaggitaar/mondharmonica/zang) en Jo Dammers (slagwerk) de koppen bij elkaar staken. Ze hadden alle drie te maken met de bands No-Time en Maddox (vandaar de naam Nodox) en besloten ‘samen iets te gaan doen’. Al snel sloot bassist Peter Wolters zich aan en zo ontstond een echte en hechte band, waarbinnen het prima klikte. Na een aantal jaar werd besloten zo af en toe te gaan optreden, zodat ook anderen konden genieten van de Nodox-sound en hun spelplezier. In de zomer van 2019 werd Victor Macaré (sologitaar) aan de band toegevoegd en werd het allemaal nog intenser. In 2023 verliet Hans Lindeboom de band en werd het opnieuw een 4-mans formatie. Op het repertoire van Nodox prijken nummers van o.a. Eric Clapton, Neil Young en Creedence Clearwater Revival. Velen zullen de nummers snel herkennen. Op 21 juli geen overdaad aan decibellen: Nodox houdt het volume altijd binnen de perken, de term ‘prettig melodieus’ is meer op zijn plaats. Naar eigen zeggen past de band het best in knusse settings, een intieme zaal. Bij De Pauw in Warnsveld is dit viertal muzikanten dan ontegenzeggelijk op zijn plaats.

Bezetting: Bert Nijenhuis (slaggitaar/mandoline/zang), Jos Dammers (drums/achtergrondzang), Peter Wolters (bas/achtergrondzang), Victor Macaré (gitaar/achtergrondzang).

Zondag 21 juli 2024 van 14.30-17.00u. De Pauw, Rijksstraatweg 11 te Warnsveld, entree € 12,50 (kaarten alleen aan de zaal vanaf 13.30u.)